o nas

Jakob Kajzer in njegova družina pred delavnico leta 1930.

Zgodovina podjetja sega v leto 1909. V Vižmarjah pri Ljubljani je Jakob Kajzer začel s svojo mizarsko obrtjo in začela se je pisati zgodovina mizarstva Kajzer.
Bogato znanje je prenesel na svojega sina Franca Kajzerja st., ki se je kalil in učil pod bujnim očesom svojega strogega učitelja.

Svojo poslovno pot je nadaljeval samostojno. Z ženo sta zgradila delavnico v Šentvidu nad Ljubljano. Sprva je nastala hiša, pod njo pa je pripravil delavniške prostore za izdelavo masivnega pohištva. Zaradi kvalitetnega dela se je vračalo vedno več strank in prihajale so nove. Kletni prostori hiše so tako postali premajhni. Z veliko željo, da bi izdelal še več pohištva, je v neposredni bližini zgradili samostojne, neodvisne delavniške prostore. Njegov sin in trenutni direktor Franc Kajzer ml. je prav tako kot njegov oče zrasel v delavnici. V času svojih mladostniških let je skrbno pridobival neprecenljive izkušnje svojega očeta. Čez čas je sam stopil v velike očetove čevlje in prevzel podjetje. Obrt je preimenoval v LesKa d.o.o.

V ime je vključil edinstveno surovino (les) in priimek družine (Kajzer) in tako je nastala LesKajzer.

Franc Kajzer st. in zaposleni leta 1959.

Prostori v Šentvidu nad Ljubljano so čez čas postali premajhni. Franc Kajzer ml. se je zato odločil za do sedaj največji korak v zgodovini podjetja.

Leta 2006 je v takrat najnovejši poslovni coni Komenda kupil zemljo in zgradil novo, še večjo delavnico. Proizvodni obrat se je z naslednjim letom preselil v večje prostore. Tako sedaj podjetje obratuje na 2000 m2 delavniških površin.

Podjetje izdeluje visokokakovostno pohištvo. Specializirano je za izdelavo pisarniškega pohištva, opreme hotelov, lekarn, šol in druge luksuzne opreme po naročilu.

Po toliko letih obstoja podjetje ve, kaj stranki pomeni oprema prostora, v katerem preživi večino svojega časa tako v poslovnem kot tudi v privatnem svetu. Svojo zgodbo govorijo tudi stranke in arhitekturni biroji, s katerimi že desetletja skupaj ustvarjajo ekskluzivne projekte. Z nekaterimi podjetje poslujejo že od samega začetka ustanovitve. Živi dokaz o kvaliteti izdelkov so stranke, ki se na podjetje obračajo tudi po 30 letih, da ponovno skupaj začrtajo novo poglavje v zgodovini podjetja.

Nekdanji delavniški prostori v Šentvidu nad Ljubljano.
Top